OM Branschdagen

Mer mat från Dalarna – Branschdag för livsmedelskedjan i Dalarna

Välkommen på en dag på Stiernhööks gymnasium i Rättvik, där vi lyfter och synliggör livsmedelsbranchen i Dalarna, från jord till bord. Syftet med dagen är att skapa, stärka nätverk, inspirera och skapa förutsättningar för bättre och nya affärer samt och en ökad lönsamhet. 

Dagen kommer att vara en mötesplats fyllt av inspiration god mat riktat till alla som är en del av Dalarnas livsmedelskedja: Producenter, förädlare, upphandlare, inköpare, krögare, kockar och storkökspersonal – alla möts de på branschdagen.

Vi som står bakom Branschdagen

Branschdagen är en gemensam satsning från Dalarnas kompetenscenter för livsmedelskedjan, Länsstyrelsen i Dalarnas län, Lantbrukarnas Riksförbund, Dalarnas Science Park, Dalasmak, Lokal Mat, Lokal Gastronomi Dalarna, Mora kommun och Upphandlingscenter Falun Borlänge-regionen och Region Dalarna. 

Om Dalarnas matmässa

I oktober 2022 arrangerades Dalarnas Matmässa i Rättvik. En fullspäckad dag där yrkesverksamma från livsmedelskedjan i Dalarna fick träffas och utbyta erfarenheter, lyssna på intressanta föredrag, tävla i matlagning, mingla och inte minst provsmaka mat från lokala leverantörer. I år satsar vi på att skapa en mötesplats med fokus på inspiration och nätverksbyggande genom en branschdag där deltagarna från möjlighet att ta del av föreläsningar, workshops och att mötas.

Om Dagen

Branschdagen är en gemensam satsning från en rad organisationer där vi lyfter och synliggör livsmedelsbranchen i Dalarna, från jord till bord. 

Mat på branschdagen

Dagen innehåller frukost, lunch och fika med lokala råvaror.

Biljetter

Köp din biljett här